DRY NEEDLING

Pijn verminderen en betere mobiliteit met dry needling

Dry needling is een relatief nieuwe fysiotherapeutische behandelmethode die we inzetten ter ondersteuning van oefentherapie en manuele therapie. Dry needling is bedoeld om bewegingsfuncties te verbeteren en pijn en weefselspanning te verminderen met als resultaat betere bewegingsvrijheid en mobiliteit. Dry needling wordt vaak gebruikt om pijnklachten, spierspasmen en sportblessures te behandelen. Wilt u weten of dry needling kan helpen bij uw klachten? Maak dan een afspraak. Onze therapeuten maken een behandelplan op maat in samenspraak met u als patiënt.

dry needling sessie fysio

Hoe werkt dry needling?

Bij dry needling worden acupunctuurnaalden nauwkeurig in de triggerpoints in de spieren gebracht. Als de naald de triggerpoint bereikt, kan een reactie optreden in de spier. Je kunt een lichte kramp tot een diep gevoel van ontspanning voelen. De bedoeling is om de spierspanning en knopen te verminderen, waardoor bloed en zuurstof naar het gebied kunnen stromen. Na korte tijd wordt de naald voorzichtig verwijderd. Na de behandeling kan je wat spierpijn, stijfheid of een vermoeid gevoel ervaren. Dat is doorgaans snel weg.

Dry needling kan verschillende effecten hebben, waaronder het verbeteren van de bloedstroom, het verminderen van spierspanning en het bevorderen van de genezing van beschadigd weefsel. Bovendien kan het helpen bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de mobiliteit en het functioneren van het lichaam.

Lichamelijke klachten? Kom naar de fysio!

dry needling sessie fysiotherapie

Dry needling van spieren

Triggerpoints veroorzaken vaak bewegingsbeperkingen, vermindering van spierkracht en pijn. Ze kunnen het gevolg zijn van een ongeval of sportletsel door langdurige overbelasting door een verkeerde houding of langdurig repeterende bewegingen. Een triggerpoint is een voelbare verharding of ‘knoop’ in een spier. Die knoop kan lokale drukpijn geven en/of pijnlijke uitstraling in de armen of benen. Met dry needling kunnen we dat vaak oplossen.

Dry needling van pezen en peesaanhechtingen

Pezen en peesaanhechtingen kunnen verdikt zijn en/of geïrriteerd. Er is nog wetenschappelijk onderzoek gaande naar de effecten van dry needling van pezen en peesaanhechtingen, maar we zien in de praktijk dat veel mensen vermindering van hun klachten en functieverbetering ervaren.

Dry needling van littekens

Littekenweefsel bestaat uit verkleefd en chaotisch bindweefsel en kan daardoor restklachten opleveren. Veel mensen met littekenweefsel reageren er positief op, vermoedelijk door de betere doorbloeding waardoor verklevingen oplossen. Zelf oude littekens kunnen we behandelen met dry needling.

Meer weten over dry needling?

Wil je meer weten over dry needling? Bel dan met 085 077 07 07 of mailen naar fysiotherapie@allwaysfit.nl. Je kunt ook contact opnemen via het contactformulier.

Neem contact op