FYSIOTHERAPIE

Fysiotherapeut en sportfysiotherapie

Wij zijn dé specialist in het menselijk bewegingsapparaat. Wij onderscheiden ons als fysiotherapeut door onze bredere holistische aanpak en kijk op het menselijk lichaam en zijn herstellend vermogen. Wij nemen de tijd om uit te zoeken welke vorm van therapie het beste aansluit bij jouw klacht met als doel: optimaal herstel! Het maakt niet uit welk gewricht, spier of pees er aangedaan is, voor elke klacht hebben wij onze expertise. Moet er verder onderzocht worden, dan overleggen wij samen met de huisarts of de desbetreffende specialist. Ook voor verschillende aandoeningen, zoals bijvoorbeeld sportblessures, rugklachten, nekklachten, revalidatie na een operatie of ongeval, en chronische aandoeningen zoals reuma en COPD kan je bij ons terecht. Neem direct contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

fysiotherapie bij AllwaysFit

Waarvoor naar de fysiotherapeut?

Je kunt om verschillende redenen naar de fysiotherapeut gaan. Bij AllwaysFit kun je terecht voor het laten behandelen en herstellen van lichamelijke klachten, pijn of bewegingsbeperkingen. Enkele veelvoorkomende redenen voor fysiotherapie zijn:

 • Lichamelijke pijn en ongemak: heb je last hebt van pijn in spieren, gewrichten, botten of zenuwen? Dan kunnen wij je helpen om de oorzaak van de pijn te herleiden en om een behandelplan op te stellen om de pijn te verminderen.
 • Revalidatie na letsel: fysiotherapie kan je ook helpen om te herstellen van een blessure of operatie. Onze fysiotherapeut helpt je om je bewegingspatronen te herstellen en je spierkracht en mobiliteit te verbeteren.
 • Beperking bij bewegen: merk je dat je moeite hebt met bewegen? Je voelt stijfheid of je bent lichamelijk wat minder flexibel? Wij helpen je de oorzaak te achterhalen en helpen je met oefeningen en technieken om je bewegingsbereik te vergroten.
 • Chronische aandoeningen: heb je een chronische aandoening, zoals artritis of rugpijn? Of moet je revalideren na een beroerte? Ook dan kan de fysiotherapeut je helpen om je dagelijkse functies te verbeteren en de kwaliteit van leven te vergroten.
 • Sportblessures: ook voor preventie en behandeling van sportblessures ben je bij ons aan het goede adres. Wij helpen met het herstellen van blessures en zorgen ervoor dat je weer op je best kunt presteren.

Waarom een fysiotherapeut van AllwaysFit?

Bij de fysiotherapeuten van AllwaysFit kun je rekenen op het volgende:

 • Klachtenvrij dankzij innovatieve en effectieve behandelingen
 • Streven naar lange termijneffecten
 • Snel een afspraak & wij nemen de tijd
 • WhatsApp contact met jouw therapeut
 • Optimaliseren van je herstellend vermogen
 • Kritische blik op Functionele beweegpatronen en houding.
 • Niet alleen een therapeut, maar ook een coach

Samen met jou kijken we naar de klachten en welke fysiotherapie behandeling daarbij past. Onze gediplomeerde therapeuten houden altijd rekening met je genezingsproces en werken altijd in jouw tempo!

Weetje: Je kan bij ons terecht zonder verwijsbrief, behalve na een operatie of bij een chronische aandoening hebben wij een verwijsbrief nodig van de specialist.

Lichamelijke klachten? Kom naar de fysio!

Wat is een holistische aanpak?

Fysiotherapie met een holistische aanpak is een benadering waarbij de fysiotherapeut niet alleen kijkt naar de fysieke klachten van de patiënt, maar ook naar de persoon als geheel. Hierbij wordt rekening gehouden met de lichamelijke, geestelijke en sociale aspecten van de patiënt en de invloeden daarvan op het ontstaan en voortbestaan van de klachten.

De fysiotherapeut met een holistische aanpak zal zich richten op het bevorderen van de algehele gezondheid van de patiënt, in plaats van alleen het behandelen van de directe klacht. Hierbij wordt er gekeken naar de leefstijl, stressfactoren, ademhaling, voeding, beweging en andere factoren die invloed kunnen hebben op het welzijn van de patiënt. “niks zweverig, maar direct, effectief en gericht op resultaat! 

Onze specialiteiten in fysiotherapie

AllwaysFit is gespecialiseerd in dry needling, medical taping en manueel– en sportfysio. Doordat wij van AllwaysFit gespecialiseerd zijn in meerdere gebieden, behandelen wij vrijwel alle lichamelijke klachten. De fysiotherapeut kijkt naar de oorzaak van je pijnklachten en waar die jou in beperken. In samenspraak met jou stelt de fysiotherapeut een behandelplan op. Jij staat bij ons centraal en samen zorgen we voor een optimaal werkend lichaam door middel van behandelingen, adviezen en oefeningen op maat. Heb je momenteel lichamelijke klachten? Neem dan direct contact op.

AllwaysFit sportfysio

Het is raadzaam om naar de AllwaysFit sportfysio te gaan bij lichamelijke problemen en blessures die gerelateerd zijn aan sport. Onze sportfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen, voorkomen en revalideren van sportblessures. Wij helpen je met herstellen na het oplopen van bijvoorbeeld verstuikingen, spierscheuringen en peesontstekingen, etc. enz. We stellen een behandelplan met je op dat is afgestemd op je specifieke blessure en je sportieve doelen.

Waarvoor nog meer naar de sportfysio?

Andere reden om naar de sportfysio te gaan zijn onder andere:

 • Sportrevalidatie na een operatie: na bijvoorbeeld een reconstructie van de voorste kruisband, een schouderoperatie of een enkeloperatie.
 • Blessure preventie: wij kunnen je helpen om blessures te voorkomen met advies over je houding, bewegingspatronen en trainingstechnieken.
 • Sportprestatieverbetering: we helpen je graag met het verbeteren van je sportprestaties met onder andere personal training.
sportfysiotherapie en revalidatie

Loop niet door met lichamelijke klachten

Wanneer je lichamelijke klachten ervaart, is het van belang dat je daar niet te lang mee doorloopt. De kans bestaat dan dat de klachten verergeren. Uiteraard is dat niet wat je wil. Wij zorgen er bij AllwaysFit voor dat je snel resultaat behaalt en dat je dagelijkse werkzaamheden en bewegingen weer pijnvrij zijn.

Maak een afspraak bij AllwaysFit

Heb je last van lichamelijke klachten? Wil je graag meer weten over wat AllwaysFit voor jou kan betekenen? Neem dan direct contact met ons op. Wij helpen je graag met fysiotherapie die bij jou past. Je kunt contact met ons opnemen via: 085 077 07 07 of mail fysiotherapie@allwaysfit.nl. Je kunt ook contact opnemen via het contactformulier op de website. Blijf niet rondlopen met lichamelijke en/of sportgerelateerde klachten en maak vandaag nog een afspraak bij AllwaysFit!

Veelgestelde vragen

Voor een algemene behandeling fysiotherapie van 30 min betaal je 38,- en voor Manuele therapie 45,-. De eerste ontmoeting met de fysiotherapeut duurt 60 min. Hierbij vindt de intake, onderzoek en behandeling plaatst en kost 76,-. Bekijk hier onze verdere tarieven.

Als je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie bij een van ons aangesloten zorgverzekeraars (zie vergoedingen) dan krijg je de behandeling 100% vergoed en wordt dit automatisch door de praktijk gedeclareerd bij je zorgverzekeraar. Bij géén AV-verzekering of een basisverzekering moet je het volledige bedrag zelf betalen. Ben je verzekerd bij CZ of Menzis, dan kan je de factuur declareren bij je zorgverzekeraar en krijg je een percentage vergoed.

De eerste behandelingen van een aandoening die op de chronische lijst staat worden vergoed vanuit je aanvullende verzekering, daarna ga je over op de basisverzekering en wordt er aanspraak gedaan op je eigen risico. De basisverzekering vergoedt de eerste 12 behandelingen bij artrose knie of de heup, hierbij wordt aanspraak gedaan op je eigen risico.

Je hebt geen verwijsbrief nodig voor fysiotherapie. Enkel voor een chronische aandoening of revalidatie na een operatie heb je een verwijsbrief nodig van de huisarts/specialist. Zodat deze chronische indicatie gedeclareerd kan worden bij je zorgverzekeraar. Je kan de chronische lijst checken bij je eigen zorgverzekeraar.

Wij streven ernaar om binnen 48 uur een afspraak in te plannen voor fysiotherapie.

Een algemene behandeling fysiotherapie / Manuele therapie duurt 30 min. Enkel bij een intake duurt het 60min.

Hoeveel zorg/behandelingen je nodig hebt hangt niet af van je aantal vergoeden behandelingen in je zorgpakket. Het kan zijn dat je soms meer behandelingen nodig hebt dan waar je voor verzekerd bent. Hoeveel behandelingen je nodig hebt hangt af van meerdere factoren en kan per persoon verschillen. Je fysiotherapeut kan na de intake een indicatie geven hoeveel behandelingen hij/zij verwacht nodig te hebben. Dit hangt o.a. af van je eigen input in het herstelproces.  Uiteraard gaat dit altijd in overleg en in samenspraak met de patiënt.

Neem contact op