REVALIDATIE

(Sport) revalidatie bij AllwaysFit

Voor revalidatie en sportrevalidatie kun je altijd terecht bij de fysiotherapeuten van AllwaysFit. In onze trainingszaal werken wij verder aan het herstelproces na een blessure, operatie of ziekte. In de context van sport kan revalidatie bijvoorbeeld plaatsvinden na een sportblessure. Denk hierbij aan knieletsel, meniscusproblematiek, voorstekruisband reconstructie, achillespeesontsteking of schouderproblematiek etc. Het doel van revalidatie is om de getroffen persoon weer in staat te stellen normale activiteiten uit te voeren en terug te keren naar het niveau van sportprestatie. Wij werken nauw samen met gecertificeerde personal trainers en coaches. Maak snel een afspraak met onze fysiotherapeuten voor (sport) revalidatie.

Revalidatie sessie fysio

Wanneer revalidatie?

Revalidatie kan nodig zijn als je moet herstellen na een lichamelijk ongemak, operatie of medische aandoening. Revalidatie is bedoeld om het fysieke welzijn te herstellen, zodat je je dagelijkse activiteiten weer kunt oppakken. Enkele gevallen waarbij revalidatie vaak nodig is, zijn:

  • Na een operatie: na chirurgische ingrepen is het de bedoeling om met revalidatie het normale bewegingsbereik, spierkracht en functies te herstellen.
  • Na een beroerte of hersenletsel: mensen die een beroerte of hersenletsel hebben opgelopen, hebben vaak revalidatie nodig om verloren lichamelijk functies te herstellen.
  • Chronische aandoeningen: mensen met chronische aandoeningen zoals artritis, multiple sclerose, Parkinson of chronische rugpijn kunnen baat hebben bij revalidatie om hun bewegingsapparaat intact te houden of te verbeteren.
  • Amputaties: na een amputatie is revalidatie belangrijk om te leren omgaan met een prothese en om de mobiliteit en balans te herstellen.>/li>
  • Terugkeer naar werk: om mensen voor te bereiden op terugkeer naar werk na een blessure of medische ingreep.

Een revalidatieprogramma is altijd op maat en wordt verzorgd door onze fysio- of manueel therapeuten.

Wanneer sportrevalidatie?

Onze fysiotherapeuten weten als geen ander hoe sportblessures kunnen ontstaan. Voor sportrevalidatie wordt een analyse gemaakt van zowel de sport als de blessure. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de revalidatie meegenomen. Het streven is altijd om je weer snel en verantwoord aan het sporten te krijgen met eventueel een alternatief trainingsschema zodat je basisconditie zoveel mogelijk behouden blijft.

Lichamelijke klachten? Kom naar de fysio!

EMS-training

Bent u laag belastbaar? Wij bieden EMS-training aan bij mensen met blessures en artrose, dit wordt gescreend door de fysiotherapeut.

EMS staat voor “elektro musculaire stimulatie”, wat een 20 minuten training is waarbij elektrische impulsen worden gebruikt om spiercontracties in het lichaam te stimuleren. EMS-training wordt uitgevoerd met behulp van een speciaal pak of vest dat elektroden bevat, die op verschillende spiergroepen in het lichaam worden geplaatst.

Hoe ziet een sessie eruit?

Tijdens een EMS-trainingssessie leveren de elektroden elektrische impulsen aan de spieren, waardoor ze samentrekken en ontspannen op een manier die het natuurlijke proces van lichaamsbeweging nabootst. Dit kan helpen om de spieren te versterken, de bloedsomloop te verbeteren en de algehele fitheid te verhogen.

EMS-training wordt vaak gebruikt als aanvulling op traditionele trainingsroutines, omdat het een effectieve work-out kan bieden in minder tijd. Het wordt ook soms gebruikt voor revalidatiedoeleinden, omdat het kan helpen de spierfunctie te verbeteren en pijn en stijfheid in geblesseerde of verzwakte spieren te verminderen.

*In overleg met de fysiotherapeut kan deze vorm van training toegepast worden.

ems training bij revalidatie
Revalidatie sessie fysiotherapie

Waarom (sport) revalidatie bij AllwaysFit?

Als je kiest voor revalidatie bij AllwaysFit kun je altijd rekenen op het volgende:

  • Snel resultaat dankzij onze innovatieve en effectieve methodes
  • Op eigen niveau weer snel pijnvrij bewegen en/of sporten
  • Vergoeding mogelijk via je zorgverzekeraar
  • Uitsluitend gediplomeerde en BIG-geregistreerde fysio- en manueel therapeuten

Samen met jou kijken we naar je klachten en welke fysiotherapie of manuele therapie behandeling daarbij past. Onze gediplomeerde therapeuten houden altijd rekening met je genezingsproces en werken altijd in jouw tempo!

Afspraak maken voor revalidatie

Heb je een operatie ondergaan of wil je snel terugkeren op je oude niveau na een sportblessure? Kom dan voor revalidatie en sportrevalidatie naar AllwaysFit. Doe dat zo snel mogelijk en neem direct contact met ons op. Dat kan door te bellen met 085 077 07 07 of mailen naar fysiotherapie@allwaysfit.nl . Je kunt ook contact opnemen via het contactformulier.

Neem contact op