Echografie

Echografie bij AllwaysFit Fysiotherapie

Echografie is een nuttige medische beeldvormingstechniek voor het beoordelen van spieren en pezen. Het kan helpen bij het vaststellen van de oorzaak van pijn, zwelling, ontsteking of letsel in spieren en pezen. Het kan ook helpen bij het beoordelen van de ernst van een letsel en het bepalen van het beste behandelplan.

Echografie allwaysfit fysiotherapie

Hoe gaan we te werk?

Tijdens een echografieprocedure voor spieren en pezen wordt een transducer op de huid geplaatst en in de richting van het te onderzoeken gebied bewogen. De geluidsgolven die door de transducer worden uitgezonden, worden gereflecteerd door de weefsels van de spieren en pezen en worden opgevangen door de transducer. Deze informatie wordt vervolgens omgezet in beelden die op een monitor worden weergegeven.

Lichamelijke klachten? Kom naar de fysio!

Waarvoor wordt echografie gebruikt?

Echografie kan helpen bij het vaststellen van verschillende spier- en peesaandoeningen, zoals spier- en peesrupturen, tendinitis, tendinose, bursitis en spieratrofie. Het kan ook helpen bij het bepalen van de ernst van een letsel en het bepalen van het beste behandelplan, zoals fysiotherapie, medicatie of chirurgie. Echografie is een niet-invasieve en pijnloze procedure die snel en gemakkelijk kan worden uitgevoerd en kan dienen als een nuttige aanvulling op het klinische onderzoek van spieren en pezen.

Gebieden die wij onderzoeken:

  • Schouderletsel
  • Knieletsel
  • Slijmbeursontstekingen
  • Spierletsel
  • Achillespees- en hielspoor problematiek
Neem contact op