MANUELE THERAPIE

Manuele therapie bij AllwaysFit

Bij fysiotherapiepraktijk AllwaysFit kun je terecht voor manuele therapie. Onze Manueel therapeut Nancy is musculoskeletaal opgeleid. Dat betekent dat er een bredere expertise is op het vlak van het bewegend functioneren van een gewricht, zoals een nek- of rugwervel, maar ook het functioneren van de spier als motor die het lichaam aanzet tot bewegen. De therapeut onderzoekt of er een stoornis zit in de mobiliteit van desbetreffende gewricht en voert spiertesten uit om te beoordelen waar de oorzaak zit van jouw klacht.

Samen bepalen we onze zorgroute en daarbij zijn er meerdere afslagen die we kunnen nemen om te werken aan optimaal herstel, pijnvermindering en mobiliteit verbetering. Technieken voor manuele therapie kunnen onder meer gewrichtsmobilisaties, manipulaties, oefeningen, massage- en myofasciale release technieken omvatten. Kortom; heb je lichamelijke klachten aan je wervelkolom of pijn in je armen of benen? Maak dan een afspraak met AllwaysFit. Dan bekijken we of we je klachten met fysiotherapie of met manuele therapie kunnen verhelpen.

Manueel therapie sessie fysio

Fysiotherapie of manuele therapie?

Heb je voor je lichamelijke klachten fysiotherapie nodig of manuele therapie? De fysiotherapeut houdt zich bezig met de zogenoemde zachtere delen van het lichaam, zoals spieren, pezen en banden. Manuele therapie is gericht op de hardere delen van het lichaam, zoals de wervelkolom en gewrichten. Let wel dat elke situatie persoonlijk en uniek is. Onze manueel therapeut kan je na een onderzoek persoonlijk adviseren of manuele therapie de oplossing is voor je lichamelijke pijnklachten.

Voor welke lichamelijke klachten manuele therapie?

Klachten die een manueel therapeut behandelt, zijn onder andere:

 • Hoofd- en nekpijn (vaak in combinatie met een stijve bovenrug)
 • Nekpijn (al dan niet uitstralend in de arm)
 • Klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
 • Heupklachten
 • Lage rugklachten (ook bij uitstraling naar het been)
 • Duizeligheid die komt door het bewegen van de nek
 • Schouderklachten (soms in combinatie met nekklachten)
 • Pijn en stijfheid in de schouder, ook wel ‘frozen shoulder’ genoemd
 • Tenniselleboog

Lichamelijke klachten? Kom naar de fysio!

Manueel therapie fysiotherapie

Waarom manuele therapie bij AllwaysFit?

Met manuele therapie bij AllwaysFit kun je rekenen op het volgende:

 • Dankzij onze innovatieve en effectieve methodes snel resultaat
 • Op eigen niveau weer pijnvrij bewegen
 • Vergoeding mogelijk bij je zorgverzekeraar
 • Uitsluitend gediplomeerde en BIG-geregistreerde manueel therapeuten

Samen met jou kijken we naar je lichamelijke klachten en welke manuele therapie behandeling daarbij past. Onze gediplomeerde therapeuten houden altijd rekening met je genezingsproces en werken altijd in jouw tempo!

Afspraak maken voor manuele therapie

Heb je last van lichamelijke klachten in nek, schouder, armen of benen? En wil je graag weten wat de therapeuten van AllwaysFit dan voor je kunnen betekenen? Neem dan direct contact met ons op. Wij helpen je graag met manuele therapie of fysiotherapie. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen via: 085 077 07 07 of mail fysiotherapie@allwaysfit.nl. Je kunt ook contact opnemen via het contactformulier op de website. Blijf niet rondlopen met lichamelijke en/of sportgerelateerde klachten en maak vandaag nog een afspraak bij AllwaysFit!

Neem contact op